onsdag 28 augusti 2013

Blöjbyte/brottning

Jag kallar det blöjbyte Ossian kallar det brottning.
Reglerna är något oklara. Men i stort går det till såhär.

Lilla O infångas för aktiviteten å läggs på skötbordet. Nu går liksom startskottet. För min del gäller att få av och på en blöja, för lilla O gäller att krypa iväg så fort som möjligt. För att höja insatsen något görs det hela antingen 1 meter över badkaret eller ca 30cm från en tvättho.
Mitt vapen är att jag är starkare och har tränat på ett barn sen tidigare. Lilla Os vapen är att han kan kissa på en om man har otur, han är även sjukt smidig och snabb.

Vem som vinner? Ja även det är lite oklart. Vi är ju inte färdiga förrän blöjan är bytt men det är inte alltid den nya blöjan tas på liggandes eller ens i samma rum som bytet/brottningen påbörjades i.

måndag 26 augusti 2013

Det här med jämnställdhet

Jag är för jämnställdhet!

Tycker att det är en fin tanke att man ska göra lika mycket och få lika mycket uppskattning.

Särskilt i förhållanden tror jag på jämnställdhet. I teorin alltså. I verkligheten verkar det inte funka riktigt så. Eller alltså, vad är jämnställdhet egentligen?
Vi har bott i huset snart fyra år och i helgen klippte jag gräset för första gången. Det betyder att maken gjort det tidigare. Jämnställt? Ja eller alltså det är först nu jag har kunnat klippa. Nu har vi nämligen en handjagare som kapar gräset på ett sätt som inte ger mig allergibesvär. Förra helgen stod jag och vek om massa påslakan för att få in dem i garderoben. Maken hade vikt "fel", om alla ska få plats måste man vika på samma sätt som vi/jag har gjort sen vi flyttade ihop för drygt 9(?) år sen.

Ni ser den tydliga könsfördelningen. Och helt ärligt är det inte Jämnställt även om han skulle ta över tvätten och jag gräsklippningen. För när han tvättar tycker jag oftast att han stör "min plan". Ja, jag har en plan hur skulle jag annars hinna fixa all tvätt?

Så även om vi skulle göra lika mycket och med könsneutral fördelningen så tror jag inte att uppskattningen alltid skulle vara lika.

Teori och verklighet, knepigt och inte säkert att man blir lyckligare av det.

lördag 17 augusti 2013

Styling enligt O

Dagens stiltips kommer från lilla O. Det är en look som inte kräver mycket alls och går fort att fixa. Det sker i två steg och är en förälder-barn matchning. Allt du behöver är en banan och en snorig näsa vilket ju alla hem med småbarn har obegränsad tillgång till.

Gör såhär:
Ät bananen men se till att spara ganska mycket gegg i händerna. Nu tar du den ena handen bak i nacken å den andra ovanför ena örat. O brukar köra vänstersida. Nu har du fått ett schysst rufs, och mellis.
Steg två är att matcha föräldern.
Signalera tydligt att du akut behöver bli upplyft. När du blir upplyft hugg tag i en axel och gnugga din snoriga näsa mot tröjan, har du banan kvar på händerna blir det en fin bonus.
Med lite tur matchar ni nu, förhoppningsvis har ni gegget på samma sida.
Lycka till.