lördag 18 maj 2013

Hatt

Förra våren sydde jag en solhatt till mig. Jag lovade mig själv att inte göra om det. Runda saker är inte alltid det roligaste att sy.
Nu har jag sytt en solhatt till lilla O. Det gick fort, började igår kväll och klart nu.
Om inte foder ska i. Fördel med enkelt tyg är att det är svalare nackdelen är UV skyddet blir sämre. Med foder kan man dessutom fästa snören lite snyggt så man kan knyta fast den.
Tål att tänkas på.

tisdag 14 maj 2013

Om jag lägger mig ner och dör lite här.

Måndagar har blivit lite av min träningsdag. Jag har båda barnen hemma på dagen och det kan vara urmysigt eller totalt kaos. I vilket fall är det skönt att få lite frisk luft och rörelse på kvällen. Numera har jag dessutom oftast sällskap när jag springer vilket ju gör att man orkar lite till, för man vill ju inte vara den som ger upp.

Igår var planen att springa två varv runt elljusspåret i prattempo. Jag kände redan efter första uppförsbacken att det inte skulle bli nån promenad i parken direkt. Kände mig tung som en elefant och rätt energilös. Men det kan man ju inte säga. Så vi sprang på där och mot slutet av andra varvet hör jag mig själv fråga om vi inte ska ta ett tredje varv.
Varför då? Ja liksom varför inte. Om jag ändå känt i två varv att jag vill lägga mig ner och dö lite så kan jag väl göra det ett varv till. Så vi körde ett tredje varv. Det blev inte jobbigare än de två innan och självförtroendet hamnade på topp.

Man orkar mer än man tror.
Det är lättare när man är två.
När man bara vill lägga sig och dö lite så kan man lika gärna fortsätta.

torsdag 9 maj 2013

Multisport

Varför göra en sak när man kan göra flera?
Multisport tilltalar mig, kanske just för att jag har lite svårt att fatta hur man får till det. Hur gör man?? Hur byter man från våtdräkt till cykelbyxor? Jag har tagit mig ur en våtdräkt en gång. Det var inte smidigt. Men nästa gång går det bättre för på triathlon förbundets hemsida finns en instruktion.

Sen finns det annan multisport med kanoter, orientering och andra grejer. Det är då jag dras med i äventyret. Då glömmer jag att jag slutade med orientering, aldrig var särskilt bra. Jag är nog inte heller den trevligaste lagkamraten efter ett par timmars ansträngning. Är alltid lite rädd att jag ska tippa när jag ska i och ur kanoter/kajaker/båtar. Men drömma lite kan man ju.

måndag 6 maj 2013

Torsten

För nån vecka sen började jag fundera på varför Mr Mini inte heter Torsten. Han heter ju egentligen Ossian men just det är det sällan jag säger oftast blir det Ossetoss eller bara Tossen.
Kärt barn har många namn. Kanske växer en del bort och nya kommer till. Torsten kanske blir en Ossian. Toss kanske växer upp.

Kärt barn, många namn.

onsdag 1 maj 2013

Det här med amning

Det pågår en debatt om amning. Det gör det nog alltid för de som befinner sig mitt i frågan. Inte nog med att det tycks en massa om huruvida man ammar eller inte. Sen är det en massa folk som tror att de har rätt att tycka en massa om var man ammar.
Om nu WHO och alla Sveriges bvc-sköterskor är överens om att amning är det bästa, men känn för guds skull ingen press, då får väl resten av befolkningen hacka i sig att det kommer ammas lite överallt.

Jaha, tänker säkert nån lite surt, men jag vill inte behöva se när du ammar.
Då har jag goda nyheter. Jag vill inte att du tittar!!! Mitt barn behöver matro och vill inte bli utstirrad.
Men du kan väl gå undan! Ja det kan jag, kan du?
Sitta och vifta med brösten offentligt det är ju inte så trevligt mot oss andra. Nej det har du rätt i, men jag vispar inte runt brösten offentligt utan jag försöker på ett smidigt sätt hålla min bebis mätt och nöjd. Alla som föredrar hungriga och arga bebisar framför en eventuell nip slip på 5s räcker upp en hand.

Nej, jag har poäng. Det finns ingen poäng. Ingen kommer vinna.

Här ammar vi diskret. Ossian har dragit täcket över bröstet.