torsdag 28 mars 2013

Annas hund

Frukostkonversation mellan mig och Anton häromdagen:
- i eftermiddag kommer Anna och fikar, hon har en vän med sig som heter Dan. Anna tycker om Dan.
- vad heter Annas hund då?
-?? Anna har ingen hund.
- Vad heter Tines hund?
- Pimpernell.
- får jag titta på mumin nu?

Hur tankegångarna fungerar hos en liten kille på snart tre år är inte alltid så lätt att hänga med i. Det är bara att hänga med i svängarna.

Annas Dan fick godkänt av Kråkan eftersom han kunde leka med moroten, en stor gosemorot som Anna gett honom. Svårare än så är det inte ibland.

måndag 18 mars 2013

Supermamman slår till igen..

eller...
supermamman slår igen.

Idag har jag utnyttjat nästan alla mina supermamma krafter.
Vi gick ut hårt på förmiddagen och lekte lite och när sen Pingu sov så gjorde vi påskpyssel. Det går toppen att pyssla med en 2,5 åring som har lika mycket fokus som en guldfisk. Nyckeln ligger i att förbereda.
Så med urklippta fågelmallar och färdigfixade fjädrar slängde jag på pysselduken på bordet och frågade vart han ville ha limmet. Lite glitter på det och ett par svep med färgpennan så var vi klara lagom  till Mr mini vaknade.
Efter lunch nästa projekt: bakning. En av Kråkans favvo grejer. Det går till så att han får hälla grejer i en skål och röra om. Tänk TV-kock, någon har liksom förberett lite... Ner i form och in i ugn och vips hade Pappan fika till jobbet imorgon.
Eftermiddagssovet då, jodå på med utekläder och dax för snölek. Inget stoppar en supermamma

Supermamman slår igen...
mindre lyckat drag att klämma  Mr minis fot i kökslådan. Jag som bara skulle ha en sked å han som sov så sött i min famn. Han är nog längre än jag tror...