tisdag 23 oktober 2012

Tankar om att föda hemma.

Jag har tänkt en del.

Såndant man funderar över klockan 4 på morgonen. Det är ju alltid viktiga saker, annars skulle man ju inte vara vaken den tiden på dygnet.

Med en nära förestående förlossning på tapeten och i minnet hur förra förlossningen var så är det självklart en del att tänka på.
Det är överhuvudtaget annorlunda nu. Förra gången hade vi ju bara oss själva att ta hänsyn till. Nu finns det ju en liten Kråka som ska bli storebror.

Men det som håller mig vaken om nätterna är följande: Om det skulle bli så att man föder hemma, vart föder man då?
Det känns ju så där kul att ligga kvar i sängen och förstöra den, även om den förmodligen är mest bekväm. Föda i badrummet? Praktiskt för det är lättstädat, men våra badrum är faktiskt rätt små.
Man hör ju om folk som föder i hallen. Där har vi en matta med latexbotten, för att den ska tåla vatten och sand, så den är det väl bara att kasta sen och det verkar ju smidigt tänker jag. Samtidigt är det kanske det skitigaste stället i huset och tanken på att föda barn hållandes i en gummistövel känns mindre lockande.

Nästa steg: Föda i bilen, inte heller något drömscenario. Det verkar trångt och lite småknöligt på något sätt. För att inte tala om att bilen behöver städas sen.... uhuu
Men  vänta lite nu. Nästa vecka har vi hyrbil eftersom våran bil ska bo på verkstan efter att ha varit lite närgången med en annan bil.  Föda i hyrbil? Nån typ av Volvo. Hmmm. Fortfarande ingen dröm, men lite trevligare än föda i egen bil.

Nej. Den här gången satsar vi på att åka in i tid och vara på förlossningen säkert en timme innan Pingu behagar titta ut. Om det inte ser ut att bli skiftbyte för då gör vi väl som förra gången och stannar hemma lite till.



fredag 12 oktober 2012

Nämen

När man minst anar det.

Plötsligt händer det och jag kommer ihåg lösenordet till bloggen igen.

Får se om det händer något mer framöver.